Normal_brein__intelligentie

In de HB(Hoogbegaafdheid)-Café’s van het IHBV delen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Soms merk je echter dat je je ook binnen groepen hoogbegaafden ‘anders’ voelt en dan kan het zijn dat je zeer hoogbegaafd bent. 

Over deze zeer hoogbegaafden (er is geen harde grens, maar in termen van IQ getal wordt gesproken van waarden vanaf 145, dat wil zeggen gemiddeld plus drie standaarddeviaties) is nog niet veel kennis. Daarom zijn er sinds 2018 ook HB-Cafés voor deze specifieke doelgroep en voor mensen die vermoeden dat ze hierbij passen, bijvoorbeeld omdat hun kinderen zeer hoogbegaafd zijn. Deze Zeer HB-café’s zijn een gezamenlijk initiatief van IHBV en Talentissimo, platform voor hyperhoogbegaafden van alle leeftijden.
 

Eerste keer in Groningen

Op 11 oktober 2019 vindt voor de eerste keer in Groningen zo’n speciaal HB-Café plaats voor volwassenen die zich herkennen als (mogelijk) ‘zeer hoogbegaafd’. Dit HB-Café heeft een ander karakter dan alle eerder gehouden HB-café’s in zowel Groningen als elders in het land, omdat dit HB-café voor een specifieke doelgroep van hoogbegaafden bedoeld is. Het programma is wel gelijk aan dat van de eerdere HB-Cafés voor deze doelgroep, omdat er nog steeds belangstellenden zijn die toen niet konden komen.
 
Door: ANP