Normal_puzzle-1020431_960_720

Vijf gemeenten in Noord en Midden Drenthe gaan voor het jaar 2017 de Jeugdhulp, Wmo en Beschermd Wonen gezamenlijk inkopen. De gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo willen zo meer samenhang aanbrengen tussen Jeugdhulp en Wmo, zodat de zorg en ondersteuning zo lokaal mogelijk georganiseerd kan worden. Dat meldt de gemeente Tynaarlo. 

De gemeenten streven naar korte lijnen met zorgaanbieders, zodat ze elkaar snel kunnen vinden. Meer samenhang tussen Wmo en Jeugdhulp is daarom een logische keuze. Beide instellingen hebben als doel om inwoners te laten meedoen aan de samenleving. Meer samenhang draagt bovendien bij aan het in praktijk brengen van één gezin, één plan en een natuurlijkere overgang van Jeugdhulp naar Wmo. Op die manier ontstaat een doorlopende lijn in zorg en ondersteuning voor jong tot oud.
De gemeenten verwachten hiermee bovendien stappen te kunnen zetten naar een completere aanpak. Daarbij wordt ook de verbinding gelegd met werk en inkomen.

De aanbestedingsprocedures zijn op 15 juli 2016 gestart. Zorgaanbieders kunnen meer informatie over de procedures vinden op https://www.tynaarlo.nl/wmo_zorg,_jeugd_en_werk.

© Nationale Zorggids