Normal_money-1305116_960_720

Inwoners uit de gemeente Winsum met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen een beroep doen op een tegemoetkoming. Uitstapjes of het lidmaatschap van een vereniging zijn vaak een (te) grote uitgave. Voor deze mensen zijn er verschillende mee(r)doenregelingen, zodat actief meedoen in de maatschappij mogelijk is. Dat meldt de gemeente Winsum.

Met name kinderen zijn gebaat bij (sportieve) activiteiten bij een vereniging. Een lidmaatschap kan echter moeilijk op te brengen zijn voor ouders met een laag inkomen. Daarom biedt het Jeugdsportfonds hulp. Mensen met een inkomen van maximaal 120 procent van het wettelijk sociaal minimum komen in aanmerking voor een  zogenoemde mee(r)doenregeling. De aanvraag daarvoor kan op http://www.leergeld.nl. Bij goedkeuring wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt aan de penningmeester van de club. Indien nodig kunnen mensen daarnaast een bon krijgen waarmee sportkleding kan worden aangeschaft. Het bedrag dat wordt toegekend is maximaal 225 euro per jaar per kind.

In het Formulierenloket op http://www.werkpleinnoord-groningen.nl is het aanvraagformulieren te vinden. Ook geeft de site meer informatie over verschillende tegemoetkomingen, zoals bij lidmaatschap van een sportvereniging of sportschool, muziekvereniging of muziekschool, voor zwemles, de peuterspeelzaal, schoolreisjes, kinderfeestjes, enzovoort.

Door: Redactie Nationale Zorggids