Hoogezand-Sappemeer gaat gezondheidsachterstanden aanpakken

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde gaan samen activiteiten organiseren om gezondheidsachterstanden van inwoners met een slechte sociaal-economische status tegen te gaan. Hiervoor krijgen ze geld van het ministerie van Volksgezondheid. Dit meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

De gemeenten hebben samen een plan van aanpak gemaakt, maar de uiteindelijke activiteiten zullen per gemeente verschillend zijn. De prioriteiten van de gemeenten zijn het aanpakken van de beweging van kinderen, weerbaarheid in de breedste zin van het woord (bijvoorbeeld in situaties van huiselijk geweld en echtscheidingen) en de ondersteuning van burgerinitiatieven.

Er komt een gezondheidsmakelaar die ervoor zorgt dat alle activiteiten binnen de drie gemeenten gecoördineerd worden. Daarnaast gaat deze persoon de georganiseerde activiteiten onder de aandacht brengen bij mogelijke gebruikers en andere betrokken partijen. Ook nieuwe initiatieven kunnen rekenen op begeleiding vanuit de gemeente.

Door: Redactie Nationale Zorggids