Mentorproject Haren ontvangt donatie Oranje Fonds

Het Mentorproject Haren van welzijnsorganisatie Torion heeft 4.750 euro ontvangen van het Oranje Fonds. Deze financiële ondersteuning is bestemd voor de scholing van de mentoren en de samenwerking met KANS050, een succesvol mentorproject in de stad Groningen en diverse andere plaatsen in de provincie. Dit meldt het Harener Weekblad.

Het project ondersteunt iedereen tussen twaalf en drieëntwintig jaar door het aanbieden van mentoren. Deze mentoren ondersteunen jongeren bij bijvoorbeeld het kiezen van een (andere) opleiding, het maken van een planning, het verbeteren van de kennis van de Nederlandse taal of alle andere vragen die zij hebben. Een aangestelde mentor blijft doorgaans een half jaar tot een jaar betrokken.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks enkele duizenden sociale initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Redactie Nationale Zorggids