Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan zo'n steuntje in de rug bieden. Dat meldt de gemeente Tynaarlo.

Inwoners van Tynaarlo met één of meer kinderen onder de zeven jaar die wel wat hulp kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden bij Home-Start. Na aanmelding komt een vrijwilliger die getraind is in opvoedondersteuning een dagdeel in de week thuis langs. Hulp via Home-Start wordt aangeboden door de gemeente Tynaarlo in samenwerking met het CJG en de Sociale teams.

Het is ook mogelijk om vrijwilliger te worden bij Home-Start, mensen die zich hiervoor aanmelden krijgen een training en worden zo klaargestoomd om begeleiding te bieden. Aanmelden voor hulp of als vrijwilliger kan bij Inge Jongsma (coördinator Home-Start Noord-Drenthe). Telefonisch via 06-51190395, of per mail via i.jongsma@icare.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids