Normal_regenboog1

In het kader van de nationale Coming Out Dag is vandaag aan het Ubbo Emmiusplein in Groningen het regenboogzebrapad onthuld. De initiatiefnemers, jongeren van Groen Links, zijn blij dat Groningen eindelijk zo’n pad heeft. Dat meldt Oog TV.

Volgens de voorzitter van de jongeren van Groen Links, Jasper Been, moet diversiteit elke dag worden gevierd. Hij noemt de tolerantie en acceptatie van homoseksualiteit onder Nederlanders ‘halfslachtig’. Ook uit onderzoek blijkt dat nog steeds 35 procent van de Nederlanders het aanstotend vindt als een homostel elkaar op straat zoent, terwijl trouwen wel geaccepteerd blijkt. Volgens Boom is homo-emancipatie nog lang niet daar waar het zijn moet. Vandaar dat het regenboogpad in de Groninger binnenstad erg welkom is om aandacht te vragen voor de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Naast Groningen hebben inmiddels al veel andere steden een regenboogzebrapad. Steden laten op die manier zien dat zij geen onderscheid maken in iemands geaardheid. In Groningen was er al langer een plan voor een regenboogpad, maar op initiatief van Groen Links konden de kleuren daadwerkelijk op het wegdek worden aangebracht. Vanaf vandaag zullen duizenden wandelaars en fietsers tussen het station en de binnenstad kennismaken met het vrolijke zebrapad. Passanten die er vandaag langskomen, worden kleurrijk getrakteerd op een roze koek.

Door: Redactie Nationale Zorggids