Normal_geslaagd_2

Zeven nieuwe vrijwilligers hebben onlangs de training van Home-Start afgerond in Zuidlaren. Zij volgden deze training om als opvoedondersteuner aan de slag te kunnen gaan in gezinnen. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo sprak de vrijwilligers persoonlijk toe en onderstreepte het belang van ondersteuning van ouders met jonge kinderen. Vervolgens reikte hij de certificaten aan de geslaagden uit. Dat meldt de gemeente Tynaarlo.

Home-Start is een preventief aanbod vanuit de gemeentes Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld in samenwerking met het CJG en/of de sociale buurtteams. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden op basis van hun eigen opvoedervaring ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen. Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van gezinnen vergroten en hun sociale relaties versterken.

De training van Home-Start bestaat deels uit e-learning, dat thuis gedaan wordt, en een aantal bijeenkomsten. Onderwerpen zijn onder andere opvoedondersteuning, communicatie en omgaan met grenzen. Op een interactieve manier worden vaardigheden geoefend en maken de vrijwilligers zich de methodiek van Home-Start eigen. Na afronding van de training kunnen de vrijwilligers zelfstandig aan de slag in gezinnen.

Informatie over het aanmelden van een gezin of om zelf vrijwilliger te worden is te verkrijgen bij Inge Jongsma, Coördinator Home-Start Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld via 06 – 51190395 of home-startnoorddrenthe@icare.nl. Ook Lian Heijs, Coördinator Home-Start Assen, is bereikbaar voor informatie via 06 – 83645997 of home-startassen@icare.nl. Uitgebreide informatie over Home-Start is te vinden op www.home-start.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids