Logo_yorneo

Van 29 oktober tot en met 6 november is de week van de Pleegzorg. Tijdens deze actieweek zet Yorneo, organisatie voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en vraagt daarmee aandacht voor het tekort aan pleegouders. Dat meldt de gemeente Noordenveld.

Het thema van dit jaar is 'SamSam voor Samira en Samuel,' wat staat voor samenwerking en diversiteit. Yorneo werkt samen met de gemeenten in Drenthe aan sterke pleegzorg. Deze week wordt daarom het boek 'In huis en hart', geschreven door Tim de Jong, aangeboden aan de burgemeesters en/of wethouders. De bedoeling is dat zij het vervolgens door geven en te laten zwerven in de regio. Dat zegt Annemieke Smit, directeur van Yorneo.

Het boek 'In huis en hart' biedt een kijkje in het leven van pleeggezinnen en pleegkinderen. Wat maken ze mee en hoe verrijkt pleegzorg hun leven? Yorneo hoopt dat de verhalen de lezer inspireren om het pleegouderschap verder te verkennen. Lezers wordt gevraagd het boek na het lezen weer aan iemand anders door te geven. Op die manier draagt iedereen bij aan het onder de aandacht brengen van pleegzorg en de vraag naar pleeggezinnen. Yorneo volgt de boeken met een speciale Facebookcampagne.

Mensen die het boek in handen krijgen, worden aangemoedigd mee te doen met het doorgeven. Meer informatie is te vinden in het boek of op de Facebookpagina: www.facebook.com/pleegouderworden. Mensen die interesse hebben om pleegouder te worden, kunnen voor meer informatie terecht op www.pleegouderworden.nl. Daar kunnen zij een informatiepakket aanvragen, zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst of direct contact opnemen met Yorneo via (0592) 367 970. Mailen kan ook naar pleegzorg@yorneo.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids