KInd Alphen aan de Rijn besmet met coronavirus

Een kind van vijf jaar uit Alphen aan den Rijn is geïnfecteerd met het nieuwe coronavirus. Het kind was vorige week op vakantie in Noord-Italië. Dat meldt de GGD Hollands Midden.

Na terugkomst in Nederland is het kind niet meer naar school geweest, en het zit in thuisisolatie. Mensen met wie het kind in contact is geweest zijn in kaart gebracht en krijgen van de GGD instructies.

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn stelt dat de familie goed heeft gehandeld en dat er snel een test was gedaan. Ze adviseert iedereen de adviezen van RIVM en GGD goed op te volgen. "Dan kan het normale leven gewoon doorgang vinden. Dus kinderen kunnen naar school, je kunt gewoon boodschappen doen, naar je werk of sporten."

Ook inwoner Haarlem besmet

 Een inwoner van Haarlem is besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat heeft het RIVM na laboratoriumonderzoek vastgesteld, meldt de gemeente Haarlem. De patiënt (van wie de identiteit niet is bekendgemaakt) zit in thuisisolatie en het gaat "inmiddels steeds beter". De GGD Kennemerland houdt het gezin in de gaten en brengt alle contacten die de patiënt heeft gehad in kaart. De besmetting is opgelopen door contact met iemand bij wie het virus ook al was geconstateerd.

Door: ANP