Normal_heallty-aging-1
Op vrijdag 8 april reikt het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen zes prijzen uit voor de beste havo- en vwo-profielwerkstukken op het gebied van Healthy Ageing van dit schooljaar.
Scholieren die willen meedoen aan deze prijsvraag kunnen tot dinsdag 15 maart hun werkstuk opsturen. Na een beoordeling door een deskundige jury worden de eerste (2 x  € 250,-), tweede (2 x  € 100,-) en derde (2 x € 50,-) prijzen tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 8 april uitgereikt.
 
Met deze prijs stimuleert het Centre of Expertise Healthy Ageing scholieren om iets te doen met Healthy Ageing, een thema dat niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Mensen worden steeds ouder en dat vraagt om nieuwe, slimme oplossingen om de kwaliteit van het leven te vergroten. Het gaat daarbij niet alleen over ouderen en ziekte, maar vooral ook over gezond opgroeien, een gezonde leefstijl en maatschappelijke participatie.
Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn gezonde voeding - voedingstechnologie - actieve leefstijl - (dagelijkse) beweging - sport - bewegen voor ouderen - ICT-toepassingen (software, apps) - serious gaming - (sensor)-technologie - gezondheid in gebouwen - gezonde openbare ruimte - gezonde vrijetijdsbesteding - gezondheid op het werk - jeugdvoorzieningen in een wijk - sociale voorzieningen voor ouderen - voorzieningen voor mensen met een aandoening of chronische ziekte.|
Natuurlijk moet het profielwerkstuk ook maatschappelijk relevant zijn, origineel en gebaseerd op een goede onderzoeksopzet.
 
Meer informatie is te vinden op de website van het Centre of Expertise Healthy Ageing.