Logo_zonnehuisgroep_noord

Verpleeghuis Solwerd in Appingedam en zorgcentrum Hippolytushoes in Middelstum speelden een centrale rol in de toekomst van de ouderenzorg in de Eemsdelta. Door de sluiting van deze tehuizen kan nu een streep door de toekomstplannen gezet worden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Delzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum hebben afspraken gemaakt met zorginstellingen om de verpleegzorg beter te spreiden over de regio. De aangekondigde sluitingen van Zonnehuisgroep Noord belemmeren deze afspraken. Vooral de sluiting van Solwerd zorgt ervoor dat enkele plannen in de soep lopen. Zo was er met de Zonnehuisgroep afgesproken dat het verpleeghuis zou worden vernieuwd. Ook zouden verpleegplaatsen vanuit Appingedam verspreid worden naar andere dorpen in de Eemsdelta regio. De sluitingen hebben als gevolg dat specialistische verpleegzorg nu moeilijker bereikbaar wordt, terwijl in de plannen stond om deze toegankelijker te maken.

Om te bekijken wat er nog te redden is, gaan de gemeenten in gesprek met de zorginstelling en andere zorgaanbieders. Er zullen nieuwe initiatieven moeten komen om de verpleeghuiszorg te kunnen blijven garanderen. De gemeenten willen dat zorg en welzijn dichtbij huis georganiseerd wordt.

©Nationale Zorggids