Normal_handtekening_contract

Zorgaanbieders in de provincie Drenthe zijn ontevreden over de zorgcontracten binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Bureau Lagro, ondersteuner van kleinschalige zorgaanbieders, heeft van ongeveer vijftien zorgaanbieders een klacht ontvangen. Dit meldt RTV Drenthe. 

Volgens de organisatie heerst er veel onrust en frustratie bij zorgaanbieders die contracten met noordelijke gemeenten in de provincie Drenthe willen afsluiten. De gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld, Assen en Midden-Drenthe zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van aanbestedingen. De contracten gingen officieel per 1 januari in, maar mensen weten nu nog steeds niet waar ze aan toe zijn, zegt Andrea Lagro.

Tim de Waard van Tjeenz heeft Bureau Lagro daarom om hulp gevraagd. Zijn organisatie biedt zorg aan jongeren en jongvolwassen en heeft alleen in Noord- en Midden-Drenthe problemen, elders in de provincie niet. “In Meppel en omgeving voldoen we aan alle eisen, daar zijn ook de criteria heel erg helder en draaien we me. Vanuit Noord- En Midden-Drenthe hebben we nog geen duidelijkheid. Ik vind ze niet transparant en ik weet niet goed waar het nou op blijft hangen”, aldus de Waard. Met name op het gebied van criteria is er veel onduidelijkheid. Waarom organisaties niet aan bepaalde eisen voldoen weten ze niet.

Gemeente Midden-Drenthe geeft toe dat de procedure inderdaad langer duurt dan verwacht. In totaal moet de gemeente met 92 nieuwe zorgaanbieders in gesprek. Het is voor de gemeente belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, volgens hen is dat de reden waarom het langer duurt. “Als er onduidelijkheden zijn, dan willen we graag met de aanbieders in gesprek”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

©Nationale Zorggids