Logo_logo_nl_doet

Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart a.s. organiseert de gemeente Winsum tijdens de NLdoetdagen de jaarlijkse actie ‘Winsum Schoon & Groen’. Raadslid Gerke Kersaan opent de actie op vrijdagochtend om 09.30 uur bij camping Marenland in Winsum. Samen met leerlingen van basisschool De Wierde gaat hij zwerfvuil opruimen op het Winsumerdiep.

Jong en oud komen tijdens de ´Schoon&Groen-actie´ in beweging. Samen maken zij het gemeentelijk groen voorjaarklaar en prikken ze zwerfvuil, onder andere langs het Pieterpad, de dorpsommetjes en de schoolroutes. Verschillende basisscholen in de gemeente gaan met de leerlingen de omgeving rondom de eigen school netjes maken. Ook is er weer een tuintjesactie. Onder begeleiding van medewerkers van Beheer en Onderhoud maken leerlingen van Terra Winsum tuintjes van inwoners die het zelf niet meer kunnen doen, voorjaarklaar. Wie mee wil helpen kan zich t/m donderdag nog per e-mail aanmelden via gemeente@winsum.nl. Alle deelnemers ontvangen een leuke attentie.
 
NLDoet
Met Winsum Schoon&Groen sluit Winsum aan bij de landelijke vrijwilligersactie NLDoet. De officiële start van NLDoet is op vrijdag 11 maart om 10.00 uur bij de Twaalf Hoven in Winsum. Wethouder Marc Verschuren gaat dan de eerste aardappels poten in de moestuin van de Twaalf Hoven. Samen met mensen van het Wijkleerbedrijf wordt de moestuin verder klaargemaakt. Ook wordt er geklust in de beweegtuin en worden de tuinmeubels schoongemaakt.
 
Verder bezoekt wethouder Verschuren diverse klussen tijdens de NLDoet-dagen. Zoals op vrijdag 11 maart, om 14.00 uur bij welkomboerderij Onstaheerd in Sauwerd, waar het dagbestedingslokaal van St. Hineni wordt opgeknapt. Zaterdag 12 maart klust de wethouder om 10.00 uur een uurtje mee bij vv Rood Zwart in Baflo en om ± 14.00 uur bij vv Sios in Sauwerd. Om 16.00 uur is de wethouder aanwezig bij het slot van de opstartdag voor de aanleg van een dorpstuin aan De Streekweg 32 in Den Andel.
 
Wethouder Harmannus Blok brengt zaterdag 12 maart om 11.00 uur onder andere een bezoek aan obs De 9 Wieken in Winsum, waar de ouders die dag samen met de leraren een klusdag organiseren.
 
In de gemeente Winsum zijn in totaal 46 klussen aangemeld voor NLDoet, een verdubbeling van het aantal klussen ten opzichte van vorig jaar. Meer informatie is te vinden op www.nldoet.nl.