Normal_koor

Zingen is een belangrijke manier van communiceren, in het bijzonder voor mensen met dementie. Dat blijkt uit het succes van het Geheugenkoor dat Interzorg twee jaar geleden in Assen opzette. Vanwege deze grote meerwaarde, start op 25 mei daarom ook een Geheugenkoor in Roden. Komt u ook naar de start van dit nieuwe koor? 

“Mijn moeder leeft helemaal op door het zingen”, was de reactie van een mantelzorger. Zijn moeder zingt mee in het huidige Geheugenkoor. De impact van zingen op mensen met dementie is dermate groot dat Interzorg heeft besloten een tweede koor op te richten. Alle geïnteresseerden zijn dan ook meer dan welkom bij de start van dit nieuwe Geheugenkoor in De Hullen (Ceintuurbaan 21, Roden). Op woensdag 25 mei ontvangen wij hen graag om 14.00 uur om eerst gemoedelijk een kopje koffie of thee te drinken – om 14.30 uur gaat dan het Geheugenkoor officieel van start. Deze middag kunnen alle bezoekers genieten van het ‘samen zingen’. Tussen de liedjes en de muziek door is er gelegenheid om kennis te maken met de leden van het Geheugenkoor, de beroepskrachten en vrijwilligers.  
 
Waarom een Geheugenkoor?
Zingen is een belangrijke manier van communiceren voor mensen met dementie. De herkenning van het lied stimuleert een deel van het geheugen – mensen blijken zich tijdens het zingen dan ook meer te herinneren. Ook zorgt het zingen voor een bewustere ademhaling, wat weer een ontspannende werking heeft.  
 
Voor wie is het Geheugenkoor?
Het Geheugenkoor is voor alle mensen met dementie die graag willen zingen. Ook hun mantelzorger is van harte welkom – zo kunnen zij samen zingen en herinneringen ophalen. Het Geheugenkoor is voor alle leeftijden en ongeacht waar iemand woont: thuis, in een zorgcentrum of elders. 
 
Oproep: word ook maatje!
Elk lid van het Geheugenkoor heeft een ‘maatje’ ter begeleiding. Soms is dat een mantelzorger, maar voor sommige mensen is er niet iemand in de directe omgeving die deze rol kan vervullen. Wilt u eens in de twee weken maatje zijn van een lid van het Geheugenkoor? Meld u dan aan bij muziekspecialist Gonny van der Laan, via (06) 19 75 45 49 of g.vanderlaan@interzorg.nl. 
 
Interzorg, dicht bij jezelf
Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun familie, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten. Lees meer over Interzorg op www.interzorg.nl.