Logo_zonnehuisgroep_noord

Omdat Beter Thuis Wonen Thuiszorg (BTWT) de huishoudelijke hulp van elf Noord-Groningse gemeenten overneemt van Zonnehuisgroep Noord, verandert er niets aan de zorg voor cliënten. Zonnehuisgroep Noord heeft tweehonderd medewerkers in deze gemeenten en allen gaan mee. De medewerker-cliëntrelatie blijft hiermee behouden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

De locaties Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Slochteren, Appingedam, De Marne, Delfzijl en Loppersum hebben samen met de raad van toezicht, de centrale cliëntenraad en de ondernemersraad  ingestemd met de overname. Alle medewerkers zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Medio 2016 stopt Zonnehuisgroep Noord met het verzorgen van huishoudelijk hulp. Door de bezuinigingen zag het zichzelf onvoldoende in staat om deze dienst te verlenen. Daarom gaat de huishoudelijke hulp in elf gemeenten per 23 mei aanstaande over naar BTWT. De Zonnehuisgroep is blij dat er een organisatie bereid is gevonden om de cliënten en medewerkers over te nemen. “We zijn ontzettende blij dat dit uiteindelijk gelukt is. Zo zijn de gevolgen van deze overgang voor alle betrokkenen zo gering mogelijk”, zegt Zonnehuisgroep-bestuurder Willem de Gooyer. Zonnehuisgroep Noord blijft thuiszorgdiensten als persoonlijke verzorging en verpleging aanbieden.

©Nationale Zorggids