Zorggroep Groningen schaft Tovertafels aan

Zorggroep Groningen heeft vanuit het budget ‘Waardigheid en Trots’ Tovertafels aangeschaft. Het project “Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen” is een kwaliteitsprogramma opgezet vanuit het ministerie van Volksgezondheid. De unieke en interactieve spellen van de Tovertafel stimuleren cliënten in hun fysieke activiteiten en sociale interactie. Dit meldt Zorggroep Groningen.

Om de Tovertafel te maken wordt er een beamer boven een tafel opgehangen zodat je een interactief spel kunt projecteren op de tafel. De spellen zijn zeer geschikt voor dementerenden of cliënten met andere cognitieve problemen. Verder is het vooral een stukje ontspanning. Een verzorgende van de Psychogeriatrische afdeling in Maartenshof merkt dat cliënten helemaal opleven van de Tovertafels. Daarnaast is het voor bezoekers ook een mooie manier om contact te leggen met bewoners van zorgcentra.

De Tovertafel in Maartenshof is een geschenk van de Stichting Vrienden van Maartenshof. Meer informatie over de Tovertafel en de mogelijkheden ervan zijn te vinden op http://activecues.com/.

Door: Redactie Nationale Zorggids