Normal_fiets

Op woensdag 24 augustus vindt de eerste editie van de Abel Tasman Fietstocht plaats in Lutjegast. Deze tocht wordt speciaal voor ouderen georganiseerd om beweging bij deze doelgroep te stimuleren. Dat meldt de gemeente Grootegast.

De Abel Tasman Fietstocht is een samenwerking tussen Stichting Promotie Lutjegast en Grootegast Plezierig in Beweging. Laatst genoemde naam is door de gemeente Grootegast in het leven geroepen om bewegen aantrekkelijk te maken en senioren daarbij met andere mensen in contact te laten komen.

De circa 45 kilometer lange route start en eindigt bij dorpshuis Het Kompas. Wethouder Elly Pastoor geeft om 10:00 uur het startschot. De tocht voert langs bekende en onbekende plekken van het mooie Westerkwartier. Bij de start worden routekaarten en consumptiebonnen voor koffie en de lunch uitgedeeld. Onderweg kan gestempeld worden bij pleisterplaatsen. Het belangrijkste doel van de dag is genieten, er wordt daarom ook geen tijdregistratie bijgehouden. Deelnemers krijgen bij inlevering van hun volle stempelkaart een mooie herinnering aan de tocht.

Naast ouderen zijn ook mensen jonger dan 55 jaar van harte welkom om mee te fietsen. Deelname kost een tientje. Opgeven kan via de website van Stichting Promotie Lutjegast: http://www.promotielutjegast.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids