Normal_justice

Het overlijden van de 83-jarige Johannes Dales, die eind maart met een hartstilstand werd aangetroffen voor zijn huis in Zeerijp, heeft volgens zijn nabestaanden te maken met het conflict dat hij had met Centrum Veilig Wonen (CVW). Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Voor zijn dood had Dales al langere tijd onenigheid met CVW over de achtergevel van zijn huis. Die was instabiel en dat baarde Dales grote zorgen, zo erg dat hij er slapeloze nachten van kreeg. Het CVW deed echter niets om de gevel te versterken.

Toen Dales eind maart op enkele meters van de gevel levenloos werd aangetroffen wisten zijn nabestaanden het zeker: het CVW is hier schuldig aan. De familie wil het CVW daarom via het Hof vervolging voor dood door schuld afdwingen, vooral omdat het OM een eerdere aangifte niet nader onderzocht. Volgens een woordvoerder van het OM hebben de fatale dood en CVW niets met elkaar te maken.

Het CVW zegt niet als verdachte te zijn verhoord. Een woordvoerder vertelt dat het centrum zelfs experts heeft ingeschakeld voor een nieuw onderzoek naar de zaak. Zoon Jan Dales neemt daar geen genoegen mee en vindt het onmenselijk hoe het CVW gehandeld heeft tegenover zijn vader. Erkenning is het enige wat telt; niet alleen voor zijn familie, maar ook voor andere ouderen die in vergelijkbare omstandigheden niet durven opkomen voor zichzelf. Via het Hof hoopt de familie Dales die erkenning wél te krijgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids