Normal_lift

Bewoners van de 50-plus woningen van het Jeltemahuis in Niekerk kunnen opgelucht ademhalen. De onveilige gebreken in hun wooncomplex worden eindelijk aangepakt. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het Jeltemahuis is eigendom van woningcorporatie Wold en Waard. De 24 appartementen worden door Zonnehuisgroep Noord verhuurd aan de bewoners die gemiddeld een leeftijd van tachtig jaar hebben. Inmiddels is De Zonnehuisgroep begonnen om de broodnodige verbeteringen in het pand door te voeren. Vooral de rammelende lift met zijn hoge drempel deed de meeste bewoners huiveren. Daarnaast zorgden rookmelders die spontaan begonnen te piepen voor angstaanjagende momenten.

Bewoner Rennie de Meer van het Jeltemahuis is blij dat de problemen aangepakt worden. Stukje bij beetje keert de veiligheid weer terug in het woonhuis. Vanwege de hoge leeftijd van de meeste bewoners is het des te belangrijk dat de lift straks weer normaal functioneert. Door het haperen ervan waagden sommigen zich de laatste tijd aan de trap; erg gevaarlijk volgens De Meer. Als het vertrouwen voor de lift eenmaal weer teruggewonnen is, zijn dit soort gewaagde capriolen in het Jeltemahuis voorgoed verleden tijd.

Door: Redactie Nationale Zorggids