Verscherpt toezicht Amandelhof opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist, onderdeel van zorggroep Charim, beëindigd. Amandelhof heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen. Dit meldt de IGJ.

In woonzorgcentrum Amandelhof wonen zo’n honderd senioren. Omdat de inspectie op veel vlakken tekortkomingen zag, stelde de inspectie Amandelhof zes maanden onder verscherpt toezicht. Bij verscherpt toezicht let de inspectie extra op een zorgaanbieder.

Betere persoonsgerichte zorg

Op basis van een inspectiebezoek bij Amandelhof in januari stelt de inspectie vast dat de zorg is verbeterd. Zo heeft Amandelhof binnen een paar maanden grote verbeteringen aangebracht op het thema persoonsgerichte zorg. Ook op andere normen zijn grote stappen gezet waardoor Amandelhof grotendeels voldoet aan de normen voor goede zorg.

Deskundige zorgverleners

De inspectie ziet betrokken zorgverleners die goede en veilige zorg willen bieden. Ook is de deskundigheid en de hoeveelheid zorgverleners en behandelaren voldoende. Het management en de bestuurder van Amandelhof stellen zich transparant op. Zij voeren in samenspraak met de zorgverleners, cliënten en mantelzorgers in hoog tempo de juiste verbeteringen door.

De inspectie ziet dat Amandelhof sommige verbetermaatregelen recent heeft ingezet. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de verbeteringen op dossiervorming nog niet bij alle cliënten zichtbaar. De inspectie vertrouwt erop dat Amandelhof die de komende maanden doorvoert.

Door: Nationale Zorggids