Logo_kwf

KWF Kankerbestrijding houdt van 5 t/m 10 september haar jaarlijkse collecteweek om geld in te zamelen. De stad Groningen zoekt nog collectanten die tijdens die week willen helpen. Dat meldt de Gezinsbode.

Volgens Bob Lutgendorp, vrijwillig bestuurslid en coördinator bij KWF afdeling Groningen, leveren vrijwilligers met drie uur collecteren al een mooie bijdrage aan de strijd tegen kanker. Een grote groep vaste vrijwilligers draagt elk jaar een steentje bij. Voor dit jaar hebben zich nog niet genoeg vrijwilligers aangemeld, aldus Lutgendorp. Elke nieuwe versterking is daarom welkom.

Het is de bedoeling dat collectanten in de eerste week van september in hun eigen buurt rondgaan met de collectebus. Een route duurt dus gemiddeld drie uur, maar dat aantal kan altijd uitgebreid worden. Naast zo’n zevenhonderd vrijwillige collectanten zijn er voor Groningen ook nog wijkhoofden nodig die de collecte in de wijk coördineren. Zij zorgen ervoor dat iedereen voorzien wordt van een collectebus. Na afloop van de collecte tellen de wijkhoofden het binnengehaalde geld.

Elke euro telt. Vorig jaar leverde de collecteweek de Groninger afdeling van het KWF circa 30.000 euro op. “Dat geld wordt gebruikt voor meer onderzoek, dat op zijn beurt kan bijdragen aan meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten”, licht Lutgendorp toe.

Door: Redactie Nationale Zorggids