Martini Ziekenhuis viert 25-jarig jubileum

Het Martini Ziekenhuis in Groningen viert haar 25-jarig bestaan dit jaar met allerlei activiteiten. Het ziekenhuis zal stilstaan bij alle belevenissen en ervaringen die haar medewerkers, patiënten en hun naasten de afgelopen 25 jaar hebben meegemaakt. Om die reden publiceert het Martini vandaag op de jubileumwebsite www.samenvoordebestezorg.nl, evenals in de publieke ruimten in het ziekenhuis, een nieuwe reeks persoonlijke verhalen. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

De persoonlijke verhalen over emoties en tegenstelingen, zoals verdriet en blijdschap of spanning en opluchting, vormen de rode draad tijdens het jubileumjaar. Daarnaast is er op de website een lijst met twaalf bijzonder feiten en cijfers gepubliceerd, bijvoorbeeld over de hoeveelheid boterhammen die jaarlijks voor patiënten gemaakt worden.

Verder zullen er gedurende het jaar vele uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. Er is al een open dag georganiseerd, evenals enkele succesvolle publiekslezingen. Op het programma staan nog meer publiekslezingen over onder andere prostaatkanker en brandwonden, en een symposium genaamd ‘Het geheim van Samen voor de beste zorg’ op vrijdag 28 oktober in MartiniPlaza. Diverse bedrijven en organisaties uit de regio voelen zich met het Martini Ziekenhuis verbonden en dragen bij in de kosten van het jubileum.

Door: Redactie Nationale Zorggids