Normal_geld

Het armoedebestrijdingproject “Sterk uit Armoede” wordt financieel ondersteund door de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Met een bijdrage van 15 cent per inwoner is de gemeente de eerste partner van het project. Dat meldt gemeente.nu.

Tijdens de tweejarige opleiding staan sociale vaardigheden en gesprekstechnieken centraal. Deelnemers die na die twee jaar slagen kunnen aan de slag bij organisaties waar armoedebestrijding centraal staat. Daar werken ze samen met een professional en de gewerkte uren worden uitbetaald.

Inwoners van de provincie Groningen die willen starten met de opleiding armoedebestrijding moeten zelf ervaring hebben met armoede sociale uitsluiting. Ook moeten ze weten hoe het is om thuis weinig kansen te krijgen. Hun eigen ervaring is van groot belang, omdat zij de mensen met wie ze na de opleiding gaan werken goed zullen begrijpen. Het delen van die ervaringen kan veel betekenen voor de aanpak van armoede.

De projectleiders hopen na de financiële steun van Hoogezand-Sappemeer ook op een bijdrage van andere gemeentes in Groningen. De gesprekken daarover zijn momenteel in volle gang.

Door: Redactie Nationale Zorggids