Normal_diabetes1

Afgelopen donderdag heeft cabaretier Bert Visscher de nieuwe kliniek Diabeter Groningen geopend. De speciale kliniek is een samenwerking tussen het UMCG, het Martini Ziekenhuis en Diabeter. Hun gezamenlijke doel is om de zorg aan kinderen en jongeren met diabetes type 1 te verbeteren. Dat meldt de Gezinsbode.

Type 1 diabetes is een chronische aandoening die ontstaat door een vergissing in het afweersysteem. Om de bloedsuikerspiegel goed te reguleren, zijn patiënten afhankelijk van insuline die ze vaak bij zichzelf moeten injecteren. Tijdens de officiële opening werd Visscher geholpen door de kinderen Senna, Beau, Pieter en Joost die ook patiënt zijn. Zij worden allemaal behandeld in de nieuwe kliniek, waarbij een gespecialiseerd diabetesteam van kinderartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten met elkaar samenwerkt.

De nieuwe kliniek van Diabeter Groningen maakt deel uit het landelijke werkende diabetesbehandelcentrum Diabeter. Daar worden ruim 1500 jonge mensen met type 1 diabetes behandeld. Behalve behandelingen doet Diabeter ook onderzoek naar type 1 diabetes. Dat gebeurt in samenwerking met het UMCG.

Door: Redactie Nationale Zorggids