Normal_martini_ziekenhuis_hoofdingang

De vereniging Samenwerkende Topklinisch opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft dit bekend gemaakt na een officiële inspectie. Het Martini Ziekenhuis blijft de komende vijf jaar een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dat meldt het ziekenhuis op haar website.

STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich met topklinische zorg, opleiding en patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en door hun focus op innovatie, medisch leiderschap en visie op de toekomst van de zorg. Het Martini Ziekenhuis gespecialiseerd in onder andere brandwonden, oncologie en interstitiële longziekten. In Nederland zijn er in totaal 26 topklinische opleidingsziekenhuizen. De ziekenhuizen krijgen elke vijf jaar een visitatie van de STZ.

Het Martini Ziekenhuis werd geloofd voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. In totaal werden in 2015 meer dan 120 wetenschappelijke publicaties geschreven door artsen en verpleegkundigen. Ook het feit dat het ziekenhuis financieel volledig transparant is en alle zaken op orde heeft werd geloofd.

Naast de positieve punten zijn er ook verbeterpunten. Zo wordt onder meer geadviseerd om jonge zorgprofessionals meer in de opleiding te betrekken en de positie van de verpleegkundigen te versterken.

Door: Redactie Nationale Zorggids