Normal_handen_schudden

Huisartsen en de sociale teams in de gemeente Hoogezand-Sappemeer hebben op 10 januari een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Voorzitter Gea Jager van de Huisartsengroep Hoogezand-Sappemeer en wethouder Peter Verschuren spreken van een belangrijke stap voor de patiënten en inwoners. Dat meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Samenwerking tussen huisartsen en sociale teams is een ingewikkeld proces dat in veel gemeenten moeizaam tot stand komt. In Hoogezand-Sappemeer hebben de huisartsen speciaal iemand in de arm genomen die samen met de gemeente en de sociale teams voor een serie heldere werkafspraken heeft gezorgd. Huisartsen en sociale teams hebben elkaar heel veel te bieden, maar daarvoor zijn wel goede afspraken nodig rond bijvoorbeeld de privacybescherming en de manier van doorverwijzen. "Die afspraken zijn nu vastgelegd daar ben ik heel blij mee", zegt wethouder Verschuren.

De overeenkomst is ondertekend in de Vredekerk, in aanwezigheid van veel huisartsen, medewerkers van huisartsenpraktijken en leden van  de sociale teams. Uit die gesprekken bleek de samenwerking in de praktijk al steeds beter vorm te krijgen. "De komende tijd gaan we dit verder uitbouwen. De aanwezigen van de artsenpraktijken en sociale teams hebben daarvoor veel bruikbare suggesties gedaan waarmee we aan de slag gaan", aldus Verschuren.

Door: Redactie Nationale Zorggids