Inschrijving Medische Publieksacademie UMCG

Het aanmelden voor de Medische Publieksacademie UMCG kan vanaf heden niet meer met een papieren bon uit de krant, maar alleen via het internet. De inschrijving voor de gratis lezingen gaat dit voorjaars van start. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Alle geïnteresseerden kunnen zich tot 2 februari inschrijven voor een of meerdere lezingen. Dit jaar gaan deze lezingen over antibioticaresistentie, het kunst- en ruilhart, bewegen voor ouderen, ADHD, voedselallergie bij kinderen en longkanker.

De Medische Publieksacademie is tien jaar geleden door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Dagblad van het Noorden opgericht om wetenschappelijke kennis op toegankelijke wijze te verspreiden onder een groot publiek. De lezingen zijn ieder jaar weer zo goed als volgeboekt, en voorafgaand aan een lezing verschijnt er een achtergrondartikel in de krant. Inschrijven voor de lezingen kan via de website www.inschrijvenmpa.umcg.nl, en voor meer informatie kan gekeken worden op www.medischepublieksacademie.umcg.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids