Druk bezochte open dag Ommelander Ziekenhuis

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen deed op zaterdag 18 maart mee aan de landelijke Open Dag van de Zorg. Het was een geslaagde en druk bezochte dag. Bijna 2500 mensen bezochten de ziekenhuislocaties in Delfzijl en Winschoten. Ook volgden 450 mensen een georganiseerde rondleiding over de nieuwbouwlocatie in Scheemda. Dit meldt het Ommelander Ziekenhuis.

Enthousiaste medewerkers en specialisten vertelden en lieten vanalles zien over hun vakgebied. Bezoekers konden een kijkje nemen in ruimtes waar ze normaal nooit komen, zoals in een operatiekamer of op de afdeling Intensive Care (IC) van locatie Lucas. Ook zagen ze op locatie Delfzicht een demonstratie van een bronchoscopie. Bij dit onderzoek bekeek één van de longartsen van het Ommelander Ziekenhuis de luchtwegen van binnen met behulp van een slangetje met aan het uiteinde een camera

De bouw van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda vordert gestaag. Voor de Open Dag konden belangstellenden zich opgeven voor één van de georganiseerde rondleidingen op het bouwterrein. Deze rondleidingen waren al snel volgeboekt.

Op de kinderpoli in Winschoten wemelde het van enthousiaste jongens en meisjes. Ze namen hun pop of beer mee naar de poppendokter of kregen een ballon mee naar huis van de Ballonnenclowns. Ook de afdeling Chirurgie was in trek. Veel mensen vroegen naar de verschillende spataderbehandelingen die het Ommelander Ziekenhuis aanbiedt.

Door: Redactie Nationale Zorggids