Nationale Zorggids Groningen

NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_kind__eten

Hoogleraar mailt 700 collega's om steun voor de voedselbank


Ze deed het vorig jaar al eens en dit jaar gaat ze het weer doen. Ingrid Molema, hoogleraar Levensbeschouwing van de Rijksuniversiteit Groningen, stuurt al haar collega's een e-mail met de vraag of ze geld willen geven voor de voedselbank. 

Normal_kinderen__spelen__buiten

25 speelambassadeurs bezorgen stad-Groninger kinderen vakantiegevoel


Jantje Beton heeft 25 Groningse jongeren opgeleid tot speelambassadeur, ofwel ‘expert in spelen’. Zij zorgen de komende weken voor heel veel speelplezier én een echt vakantiegevoel bij kinderen in de Groningse speeltuinen. Zodat de kinderen die niet op vakantie gaan na de zomer net zoveel leuke verhalen te vertellen hebben als hun vriendjes. 

Normal_ventilator__hitte__warmte

Vijf manieren om het huis koel, en de hitte buiten de deur te houden


Officieel is het in Nederland nog nooit 40 graden geweest, maar daar trekt de opwarming van de aarde zich weinig van aan. De conclusie: het wordt extreem heet deze week. Hoe zorg je voor een koel huis als het kwik buiten boven de 35 graden stijgt? Vijf tips. 

Normal_zonnepaneel__zonnepanelen__energie__zonlicht__stroom

1048 zonnepanelen voor woonzorgcentra ZINN


Zorgorganisatie ZINN laat deze zomer zonnepanelen monteren op de daken van de woonzorgcentra De Es en De Brink in Groningen, De Dilgt in Haren en De Burcht in Hoogezand. Het gaat om 1048 zonnepanelen in totaal. 

Normal_thermometer__hitte__warmte

Code oranje in het Noorden vanwege extreme hitte


In heel Nederland, behalve in het Waddengebied, is code oranje van kracht wegens de voorziene extreme hitte. Dat meldt het KNMI. In het Waddengebied geldt code geel. 

Normal_verslaafde__drugs

Cursus EHDD in Kaarnhoes


Golden Raand Evenementen Eemsdelta geeft op 31 augustus van 09.30 tot 15.00 uur de cursus EHBDD (eerste hulp bij drank en drugs) in het Kaarnhoes aan Ruif 1 in Delfzijl. 

Normal_kind__vervevn__knutselen

Zomerstad Groningen barst los met activiteiten voor kinderen


Springen op springkussens, knutselen in de knutselkeet of suppen door de Groningse grachten.

Normal_student__ouderen__ouderenzorg

Onderzoek naar belang van dorpsondersteuner


De rol en het belang van dorpsondersteuners in verschillende Groninger dorpen wordt dit jaar op wetenschappelijke wijze onderzocht.

Normal_zwemmen__onder_water__verdrinking

Reddingsbrigade: meer aandacht voor zwemmen op scholen


Reddingsbrigade Nederland vindt dat er meer aandacht voor zwemmen moet komen op scholen. Dat zegt directeur Koen Breedveld na cijfers die het CBS maandag publiceerde.

Normal_camping__tenten

Camping voor minima in Opende is officieel geopend


Volgens Appie Wijma uit Opende verdient iedereen een vakantie. En dus bedacht hij een camping voor minima. Hij ging aan de slag en zaterdag is de camping officieel geopend. 

NZG Column

Homo verlichticus anonymus

Normal_marja_foto

Soms heb ik het gevoel: nu ben ik er. Alles klopt, alles begrepen en alles volbracht, ik ben verlicht. Nou ja... en dan komt mijn vriendin met een opmerking waar ik kattig op reageer en daar gaat mijn verlichting. Heb een aantal vriendinnen die me wat dat betreft goed in de gaten houden. Maar goed ook want ze houden me bij de les.

NZG Interview

Hoe de vergoeding voor kunstmatige inseminatie verdween, tot grote ophef leidde en uiteindelijk terugkeerde

Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_


Kunstmatige inseminatie met donorzaad (KID) voor lesbische stellen en alleenstaande vrouwen wordt komende jaren toch vergoed. Het ministerie trekt jaarlijks 5 miljoen euro ...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsassistent

Omzorg

Helpende / verzorgende - Regio Utrecht

MartiniZorg

Jeugdwerker Beschermd wonen

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht