Nationale Zorggids Groningen

NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_ehbo__cursus

Nieuwe EHBO Cursus voor beginners in Spijk


De kaderinstructeur verbonden aan de EHBO vereniging Kloosterburen is ingaande cursusjaar 2019-2020 tevens als kaderinstructeur verbonden aan de EHBO vereniging Bierum/Spijk.

Normal_kind__speeltuin2

Toch vakantiegevoel voor kinderen in Stad die niet weg gaan


Kinderen uit Stad die niet op vakantie kunnen, konden de afgelopen weken toch hun hart ophalen. Dankzij de speeltuincentrale Groningen en Jantje Beton konden ze in Selwerd, De Hoogte, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zandkastelen bouwen, tikkertje spelen en klauteren in een klimrek. 

Normal_fiets__stuur

Ambulancezorg Groningen zet biketeam in tijdens KEI-week


Ambulancezorg Groningen zette het ambulance biketeam in tijdens de KEI-week in de stad Groningen. De KEI-week is de introductieweek van het nieuwe studiejaar, waar veel aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten op afkomen. 

Normal_noorderzon

Escape Room Noorderzon: kraak de code voor geluk


Als we social media mogen geloven, zijn we allemaal blij. Maar stiekem hebben we allemaal baaldagen, zorgen, onzekerheden en stress. Wil je alles weten over mentale gezondheid? Kom dan op 21 augustus naar de Horatio Tent op Noorderzon. 

Normal_wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo laat positieve resultaten zien


De gemeente Loppersum onderzoekt jaarlijks de ervaringen van inwoners die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp en ondersteuning krijgen.

Normal_kinderen__sport__voetbal

Margot Boer promotor Sportweek in Groningen


Voormalig topschaatster Margot Boer is één van de promotors van de Nationale Sportweek in Groningen. Zij won twee bronzen medailles tijdens de Olympische Spelen van 2014.

Normal_ouderen__koffie

De koffie staat klaar in nieuw ontmoetingscentrum Ulrum


Het nieuwe ontmoetingscentrum in Ulrum is in gebruik genomen. Iedereen kan er terecht voor een kopje koffie en activiteiten. 

Normal_eenzaamheid

'Eenzaamheid onder jongeren is een epidemie'


Dat ouderen vaak eenzaam zijn is algemeen bekend. Maar vlak ook jongeren niet uit. Eenzame jongeren kruipen langzaam uit hun schulp op sociale media om het taboe te doorbreken. 

Normal_angst__bang__fobie

Lotgenotengroep in Groningen voor mensen met angst- en dwangklachten


Ben je bang om de straat op te gaan? Heb je smetvrees? Of loop je eindeloos te tobben? De Angst, Dwang en Fobie (ADF) Stichting start in Groningen met een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten. 

Normal_popcorn__bioscoop__film

Met Thomas de Stoomlocomotief naar Italië in Kinepolis


Speciaal voor de kleine filmfans er de Kinepolis Kleuterbios. Met zachter geluid en een beetje licht kunnen de kinderen genieten van de film. Op 1 september kunnen ze genieten van de voorpremière van Thomas de Stoomlocomotief naar Italië. 

NZG Column

Help, onze kernwaarden zijn niet onderscheidend!

Normal_sjors_van_leeuwen

Help, onze kernwaarden zijn niet onderscheidend! Die kreet heb ik de afgelopen jaren vaak gehoord. Je kent het ongetwijfeld wel, de sessies om te komen tot een set onderscheidende kernwaarden. Met als resultaat een rijtje inwisselbare containerbegrippen als klantgericht, zorgzaam, professioneel en betrouwbaar. Wie kan daar tegen zijn? 

NZG Interview

Psychotherapeut Bianca de Moor: 'EMDR-therapie kan vrouwen de regie over een zwangerschap teruggeven'

Normal_bianca_de_moor


De ene moeder zit na de geboorte van haar baby nog dagenlang op een roze wolk, de ander vergeet de bevalling het liefst zo snel mogelijk. Zo’n tien procent van de vrouwen e...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsdocenten

MartiniZorg

Basispsycholoog

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsassistent

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht