NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_paul_blokhuis

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt UMCG


GRONINGEN -  Een goede gezondheid is zeer waardevol en investeren hierin ook! Hoe kunnen we als overheid en zorgpartijen bevorderen dat de gezondheid van mensen in Nederland verbetert?

Normal_umcg_gebouw

UMCG: leefstijlprogramma’s effectiever door betere verwijzing door huisartsen


GRONINGEN -  Meer kennis bij huisartsen over leefstijlinterventies en een objectieve screening voor welke patiënten deze geschikt kunnen zijn, kan het aantal effectieve verwijzingen naar interventies verhogen.

Normal_action-adult-affection-339620

Themamiddag ‘Grip op dementie’ in Midden-Groningen


MUNTENDAM - Het Steunpunt Mantelzorg en het Vrijwilligerscollege van Kwartier Zorg & Welzijn hebben voor donderdag 22 november de themamiddag ‘Grip op dementie’ georganiseerd. Plaats van handeling is de Heemtuin in Muntendam.

Normal_fullsizeoutput_788f

Een monumentale nalatenschap die er nog niet had mogen zijn...


Prentenboekenschrijfster Nathalie Slosse overleden. 14 september 1976 - 10 november 2018 'Eens was Grote Boom sterk en klonk de wind als muziek tussen de takken. Maar nu komt de wind de laatste krachten van Grote Boom halen'. (Uit Afscheid van Grote Boom).  

Normal_oudere_hand_bejaard

Zorgcentrum voor ouderen lapt brandregels aan de laars


Wooncentrum Zuidlaarder Hout in het Drentse Zuidlaren zou zeer brandgevaarlijk zijn. In het centrum wonen oudere cliënten met dementie, die de gemeente en Veiligheidsregio Drenthe al eerder wilden laten evacueren. Acute sluiting werd op 5 oktober al door Veiligheidsregio Drenthe geadviseerd maar werd voorlopig afgewend. Dit meldt Dagblad van het...

Normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

De Hoven biedt loopbaan in de zorg na een andere carrière


NOORD-GRONINGEN Stel, je hebt een kantoorbaan. Je denkt: ik heb aardig werk, maar je voelt je eigenlijk alleen prettig tijdens de activiteiten in je vrije tijd. Of je hebt een baan bij een bank. De salarisstrook ervaar je elke maand weer als prettig, maar de voldoening die je uit je werk haalt is eigenlijk maar mondjesmaat. Dan wordt het misschi...

Logo_food-1294826_1280

120 gevulde boodschappentassen voor Voedselbank Het Hogeland


WINSUM - Bij de dankdag van het gewas en arbeid, die dit jaar plaatsvond op 7 november, wordt de nadruk gelegd op de welvaart en het besef dat dat niet voor iedereen weggelegd is. Voedselbank Het Hogeland kreeg deze dag speciale aandacht van de PKN-kerk uit Uithuizermeeden.

Normal_oud

Ouder worden: hoe houdt u het zelf voor het zeggen?


GRONINGEN - “Met een beetje geluk kunt u zich prima redden als u ouder wordt. ’Maar wat als het, tijdelijk of langer, tegenzit? Ook dan wilt u het waarschijnlijk graag zoveel mogelijk zelf voor het zeggen hebben.”

Normal_vluchteling__asielzoeker__asielzoekerscentrum__azc__vluchtelingkind__syrie

Gemeente neemt jeugdzorg azc-jongeren over


De gemeente Westerwolde neemt de jeugdzorg voor jongeren die in het asielzoekerscentrum in Ter Apel wonen per 1 januari 2019 over van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). 

Normal_appointment-appointment-book-blur-40568

Commentaar: Kritiek op zorg volgens het boekje


In Groningen gaan enkele huisartsenposten dicht, en fracties in de provinciale staten en gemeenteraden protesteren. In Stadskanaal en Hoogeveen gaan de afdelingen verloskunde dicht, en de gemeentebesturen staan op hun achterste benen. Iedereen is boos, maar niemand gáát er echt over. 

NZG Column

Een monumentale nalatenschap die er nog niet had mogen zijn...

Normal_fullsizeoutput_788f

Prentenboekenschrijfster Nathalie Slosse overleden. 14 september 1976 - 10 november 2018 'Eens was Grote Boom sterk en klonk de wind als muziek tussen de takken. Maar nu komt de wind de laatste krachten van Grote Boom halen'. (Uit Afscheid van Grote Boom).  

NZG Interview

‘Mannen, anticonceptie is ook jullie verantwoordelijkheid’

Normal_seks


Anticonceptie is niet alleen de verantwoordelijkheid van vrouwen. Mannen hebben er net zo goed belang bij dat vrouwen anticonceptie op de juiste wijze gebruiken. Met deze b...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

AIOS Anesthesiologie

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

Teamleider Keukens

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

GZ-Psychologen voor het Universitair Centrum Psychiatrie

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht