Nationale Zorggids Groningen

NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_logo_ronald_mcdonald_huis

Team Run4Grunn rent 240 kilometer voor Ronald McDonald Huis Groningen


Team Run4Grunn loopt zaterdag 22 en zondag 23 juni 240 kilometer hard. Het uit tien Groningers en Drenten bestaande team hoopt hiermee 10.00 euro op te kunnen halen voor het Ronald McDonald Huis Groningen. 

Normal_gamen__game__gamer__videospel

Gamen leert kinderen met autisme sociale vaardigheden


Hoe kun je kinderen met autisme helpen om sociale vaardigheden te ontwikkelen? Recent gezamenlijk onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen, Windesheim, NHL Stenden Hogeschool wijst uit dat met name voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar de bestaande trainingen over sociale vaardigheden niet toereikend zijn. 

Normal_werk__stress__moe__werkdruk

Minder stress op de zorgwerkvloer dankzij onderzoek Hanzehogeschool


In de zorg ligt de werkdruk vaak erg hoog. Hoe kun je de werkdruk verminderen door slim te organiseren en de processen te verbeteren?

Normal_longen2

Nieuwe inzichten in astma dankzij plattegrond van luchtwegen


Voor het eerst is er systematisch in kaart gebracht welke cellen er in de luchtwegen zitten en op welke plek, zowel bij gezonde mensen als bij astmapatiënten. Ook is duidelijker wat deze cellen precies doen. Wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Wellcome Sanger Institute in Engeland brachten dit in kaart dankzij ni...

Normal_ouderen__zingen__blij

Vrijwilligers gezocht voor dagactiviteit in de Kajuit


Voor de niet geïndiceerde dagactiviteiten in de Kajuit aan de Prins Bernardlaan 26a in Delfzijl, is Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) op zoek naar nieuwe vrijwillig(st)ers.

Logo_logo_special_olympics

Expeditie Grunnen moedigt Jan aan op de Special Olympics


Door de hele provincie zijn er zaterdag activiteiten rondom de Special Olympics. Het team van Expeditie Grunnen neemt een kijkje in Veendam bij het paardrijden. 

Normal_roeien__boot

Volgbootje roeitocht KikaRow omgeslagen op Lauwersmeer


Twee inzittenden van een volgbootje van de roeitocht KikaRow kwamen zaterdagmiddag op het Lauwersmeer in problemen. Hun vaartuigje sloeg om en beide opvarenden haalden een nat pak. 

Normal_studenten__jongeren

Stadskanaal onderzoekt: willen jongeren wel vertrekken uit de regio?


De gemeente Stadskanaal gaat onderzoeken in hoeverre jongeren zich gedwongen voelen om buiten de regio te gaan wonen, werken en studeren. 

Normal_handicap__rolstoel

Wordt Frances Vereijken de eerste minister van Gehandicaptenzaken?


Het is de dag van de waarheid voor Frances Vereijken uit Groningen. Zij hoort maandagavond of ze de eerste minister van Gehandicaptenzaken wordt. 

Normal_ambulance3_pixabay

Hoofdlocatie Ambulancezorg Groningen officieel geopend


Voorzitter Han Noten van branchevereniging Ambulancezorg Nederland heeft zaterdag de officiële openingshandeling verricht van de nieuwe hoofdlocatie van Ambulancezorg Groningen.

NZG Column

Ingestibles zetten aanval in op gevoelige lichaamsdata

Normal_blogger_sebas_eikholt

Wearables, ingestibles en embeddables. Het zijn hippe termen voor minuscule sensoren die het lichaam via verschillende ingangen controleren. Zo kan de bloeddruk worden gemeten met een smartwatch aan de pols (wearable) en met een ingebrachte pacemaker wordt het hart ondersteund (embeddable). Omdat we op steeds kleinere schaal kunnen werken, raakt...

NZG Interview

Hoe de vergoeding voor kunstmatige inseminatie verdween, tot grote ophef leidde en uiteindelijk terugkeerde

Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_


Kunstmatige inseminatie met donorzaad (KID) voor lesbische stellen en alleenstaande vrouwen wordt komende jaren toch vergoed. Het ministerie trekt jaarlijks 5 miljoen euro ...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandarts docent kindertandheelkunde

MartiniZorg

Orthopedagoog

Leyhoeve Zorg B.V.

Manager/ Zorgcoach

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht