Nationale Zorggids Groningen

NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_kinderen__zwemmen

200 Kinderen vermaken zich tijdens Lutje Grut in Delfzijl


De eerste week van de kindervakantiespelen in Delfzijl, Lutje Grut, zit er al weer bijna op. De 200 deelnemende kinderen hebben zich prima vermaakt.

Normal_teek

Lopend Vuur: Ik ben bang voor teken


Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden door de Wageningen Universiteit onderzocht op het voor de mens gevaarlijke 'tekenvirus' TBE. In een paar jaar tijd zijn zes mensen er ziek door geworden.

Normal_zwemmen

Arjen Robben zwemt Groningen Swim Challenge


Wat Maarten van der Weijden in het groot kan, kan Arjen Robben in het klein. De voetballer doet zaterdag 31 augustus mee aan de Groningen Swim Challenge.

Normal_sport__badminton

Sportrecreade Ten Boer is sfeervol, sportief én sociaal


De Sportrecreade is de verzamelnaam voor een reeks sportactiviteiten in Ten Boer en omgeving. De 49e editie begint op 13 augustus met jeu de boules en eindigt op 13 september met een clinic hiphopdans voor kinderen. Dat laatste is één van de weinige veranderingen in vergelijking met het programma van vorig jaar dat in totaal 903 deelnemers telde...

Normal_pindakaas__ontbijt__broodje

Alleen basisscholieren krijgen straks nog een ontbijt van de voedselbank


Voedselbank Groningen schrapt de ontbijtjes voor kinderen boven de 12 jaar. Het budget moet noodgedwongen omlaag van 80.000 naar 40.000 euro.

Normal_borstvoeding__baby

Lopend Vuur: Moeders moeten overal borstvoeding kunnen geven


Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. Het bedrijf heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.

Normal_kind__clown__circus

Vakantiespeeldagen Bedum in teken circus


De Vakantiespeeldagen in Bedum worden van 19 tot en met 22 augustus gehouden, de laatste week van de vakantie van de basisscholen. Het thema is Circus.

Normal_borstkanker__pink_ribbon

Bevolkingsonderzoek borstkanker in gemeente Het Hogeland


Vrouwen uit de gemeente Het Hogeland in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar kunnen sinds deze week meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker.

Normal_revalidatie

Vakgroep revalidatiegeneeskunde breidt spreekuur uit naar buitenpoli Veendam


Patiënten met een beperking of (chronische) ziekte aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen nu ook op de buitenpoli van Treant Zorggroep in Veendam terecht voor het spreekuur van de revalidatiearts.

Normal_marja_foto

Homo verlichticus anonymus


Soms heb ik het gevoel: nu ben ik er. Alles klopt, alles begrepen en alles volbracht, ik ben verlicht. Nou ja... en dan komt mijn vriendin met een opmerking waar ik kattig op reageer en daar gaat mijn verlichting. Heb een aantal vriendinnen die me wat dat betreft goed in de gaten houden. Maar goed ook want ze houden me bij de les.

NZG Column

Homo verlichticus anonymus

Normal_marja_foto

Soms heb ik het gevoel: nu ben ik er. Alles klopt, alles begrepen en alles volbracht, ik ben verlicht. Nou ja... en dan komt mijn vriendin met een opmerking waar ik kattig op reageer en daar gaat mijn verlichting. Heb een aantal vriendinnen die me wat dat betreft goed in de gaten houden. Maar goed ook want ze houden me bij de les.

NZG Interview

Hoe de vergoeding voor kunstmatige inseminatie verdween, tot grote ophef leidde en uiteindelijk terugkeerde

Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_


Kunstmatige inseminatie met donorzaad (KID) voor lesbische stellen en alleenstaande vrouwen wordt komende jaren toch vergoed. Het ministerie trekt jaarlijks 5 miljoen euro ...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsassistent

Omzorg

Helpende / verzorgende - Regio Utrecht

MartiniZorg

Jeugdwerker Beschermd wonen

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht