NZG Zorgnieuws uit Groningen

Normal_normal_justitie__rechtbank

OM eist gevangenisstraffen voor het ‘spelen van Sinterklaas met zorggelden’


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren in de rechtbank van Zwolle gevangenisstraffen tot 1,5 jaar en een beroepsverbod van vijf jaar geeist tegen twee bestuurders van zorginstelling Buitenbeentje uit Paterswolde. Zij zouden voor ruim 850.000 euro te hebben gefraudeerd met pgb-gelden. Die gelden werden niet besteed aan zorg maar aan familiev...

Normal_vumc_specialist_ouderengeneeskunde_helpt_zowel_oudere_als_mantelzorger

Onderzoek: Consultatiebureaus maken ouderen niet gezonder


Tal van instanties en gemeenten hebben de afgelopen jaren een consultatiebureau voor ouderen opgezet. Uit onderzoek blijkt echter dat deze bureaus er niet voor zorgen dat kwetsbare ouderen zo gezond mogelijk ouder worden. 

Normal_zebrapad_zebra

Slechtzienden vragen aandacht voor zebrapaden


Bij de Westerhaven kon iedereen maandag ervaren hoe het is om over te steken zonder het verkeer goed te kunnen zien. Sinds daar onlangs zebrapaden zijn weggehaald, zijn er geen veilige oversteekpunten meer voor blinden en slechtzienden. 

Normal_handen_verpleging

Bewoners hebben meer zorg nodig, te weinig personeel


Tv’s door de ramen en cliënten die weglopen. Het loopt af en toe flink uit de hand bij woonzorgcomplex De Zijlen in Tolbert. Bewoners hebben steeds vaker zware zorg nodig, maar er is te weinig personeel. 

Normal_gehandicapt4

Zorg in de knel door ernstig verstandelijk beperkten


Het aantal ernstig verstandelijk beperkten in Nederland neemt snel toe. De gehandicaptenzorg worstelt met de toename van probleemgedrag onder cliënten. 

Normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Themabijeenkomst over de nieuwe Wet zorg en dwang


GRONINGEN – Op 17 oktober organiseren stichting zaVie en Samen Sterk voor kwaliteit een themabijeenkomst over de nieuwe Wet zorg en dwang. 

Normal_gelddd

4 Mijl levert bijna 94.000 euro op voor Transplantatiecentrum


De 32e editie van de 4 Mijl van Groningen heeft 93.700 euro opgeleverd. Het goede doel van dit jaar is het Transplantatiecentrum van het UMCG. 

Normal_rolstoel_mantelzorg_wandelen_handicap_beperking

Mensen met beperking maken zich klaar voor 4Mijl4You in Groningen


Mensen met een lichamelijke of fysieke beperking kunnen dit jaar opnieuw meedoen aan de speciale 4Mijl4You in Groningen. Op de vooravond van het jaarlijks hardloopevenement wordt wederom de mogelijkheid geboden voor mensen die niet kunnen of willen hardlopen, om toch deel te nemen aan de 4Mijl van Groningen. Aanstaande zaterdagavond zal de route...

Normal_martini

Martini Ziekenhuis biedt behandeling ‘jonge versleten knieën’


GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis biedt een nieuwe behandelmethode voor ernstige slijtage van de knie: de kniedistractie.

Normal_adult-banking-blur-1288483

Ministerie 'geen voorstander' van zorgpremies Lentis en UMCG


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is niet blij met het uitdelen van premies en bonussen in de zorg. 'Het werkt onderlinge concurrentie in de hand, en daar zijn wij geen voorstander van'. 

NZG Column

Verandervermogen van zorgorganisaties kan beter

Normal_sjors_van_leeuwen

De Nederlandse werknemer heeft weinig vertrouwen in het verandervermogen van zijn bedrijf. Meer dan een derde van alle werknemers vindt dat de eigen organisatie onvoldoende in staat is om te veranderen. Bij de overheid is dat met 50 procent het hoogst. In gezondheidszorg en welzijn is dit cijfer 32 procent. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark ...

NZG Interview

‘Mannen, anticonceptie is ook jullie verantwoordelijkheid’

Normal_seks


Anticonceptie is niet alleen de verantwoordelijkheid van vrouwen. Mannen hebben er net zo goed belang bij dat vrouwen anticonceptie op de juiste wijze gebruiken. Met deze b...

NZG Vacatureoverzicht groningen

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

Maatschappelijk Werker Universitair Centrum Psychiatrie

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

Arts-onderzoeker/Promovendus voor onderzoek naar hartfalen

UMCG - Universitair Medisch Centrum Groningen

Arts-onderzoeker “de BHB functie in hersenziekten met behulp van een PET scan"

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht