NZG Zorgnieuws uit Groningen

Logo_logo_wij_oosterparkwijk

Van schoolplein naar wijkplein | Oosterparkwijk


WIJ Oosterparkwijk gaat opgetogen de zomer tegemoet. De organisatie krijgt een nieuw onderkomen in de voormalige Simon van Hasseltschool. Het schoolplein wordt ingericht naar wensen en ideeën van de wijkbewoners.

Normal_voeten_ouderen35345

Expositie Ontmoeting met dementie in kunstencentrum K38


Drie maanden lang ontmoetten studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen wekelijks mensen met dementie. Vanuit die ontmoetingen maakten de studenten portretten. Van 30 maart t/m 22 april 2019 worden deze portretten getoond tijdens een expositie in kunstencentrum K38 in Roden. Rond de expositie worden ook verschillende publiek...

Normal_longen2

Subsidie voor onderzoek naar effecten van microplastic vezels op longen


Prof. Barbro Melgert, Prof. Reinoud Gosens en Dr. Anna Salvati (GRIP) hebben één van vijftien subsidies toegekend gekregen binnen een baanbrekend onderzoeksprogramma van ZonMW naar de gezondheidsrisico’s van plastic. 

Normal_bowlen

Strike voor stomadragers


Een stoma, een kunstmatige lichaamsopening, kan bij de dragers ervan soms onzekerheid met zich meebrengen. Vragen als ‘kan ik nog bukken?’, ‘kan ik nog sporten?’ of ‘kan ik nog zwaar tillen?’ kunnen het gevoel van vrijheid bij stomadragers flink beperken.

Normal_borst__borstreconstructie__borstkanker

Borstreconstructie, meer over weten?


Het Ommelander Ziekenhuis Groningen geeft maandelijks een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. Dit keer vertelt Ilona Hospers, plastisch chirurg, over de vele mogelijkheden van een borstreconstructie. Het onderwerp komt aan de orde tijdens een informatiebijeenkomst  op donderdag 11 april in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis i...

Logo_logo_niercaf_

Tweede editie niercafé in Martini Ziekenhuis


Na een succesvolle eerste editie organiseert het Martini Ziekenhuis samen met de Nierpatiënten Vereniging Noord Nederland een tweede niercafé op woensdag 3 april.

Normal_oog2

Kentalis en Rijksuniversiteit Groningen verlengen samenwerking


Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor mensen met aangeboren doofblindheid is dat echter niet vanzelfsprekend.

Normal_5g-student-battle

Sprekende 5G-bril voor slechtzienden winnende idee 5G Student Battle


In het weekend van 23 en 24 maart werkten zes studententeams van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. De finale op zondagmiddag 24 maart in de Energy Barn op Zernike trok meer dan 200 man publiek. 

Normal_spaarvarken_spaarpot_sparen_geld_pensioen

Ben jij een held met je geld?


Van maandag 25 maart tot en met vrijdag 29 maart vindt de jaarlijkse ‘Week van het geld’ plaats. Ook de gemeente Groningen doet mee. In deze week leren kinderen in het hele land op een leuke manier omgaan met geld. Het thema dit jaar is: “Ben jij een held met je geld?”

Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Comfortappartementen beschikbaar voor nieuwe bewoners Vondelflat


Op dit moment zijn er weer Comfortappartementen beschikbaar voor nieuwe bewoners van de Vondelflat. Heeft u zorg nodig of wilt u wonen in een veilige omgeving? In de Vondelflat woont en huurt u zelfstandig en bent u voorzien van alle zorg en gemak.

NZG Column

Spelen met tijd

Normal_marja_foto

In deze tijd van jong, wild en dynamisch gaat alles vlug, vlugger en nog vlugger. De tijd vliegt. Zo is het maandag, zo weer vrijdag en voor je het weet is je weekend om. We rennen onszelf voorbij en als we dan stilstaan, zijn we als een trein die tijd nodig heeft om te remmen. Als je wat ouder wordt, lijken de jaren voorbij te schieten. Je komt...

NZG Interview

Sluiting juridisch steunpunt Ieder(in): ‘Mensen met een beperking moeten het zelf maar uitzoeken’

Normal_lady-justice-2388500_960_720


Koepelorganisatie Ieder(in), voor mensen met een beperking of chronische ziekte, maakt zich ernstig zorgen over haar achterban. Directeur Illya Soffer vreest dat door de ge...

NZG Vacatureoverzicht groningen

Thuiszorg Dichtbij

Ons Kindteam is op zoek naar specialistische kinderverpleegkundigen.

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsdocenten

Leyhoeve Zorg B.V.

Verzorgende niveau 3 (IG)

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht