Bijeenkomst slechtzienden in Haren door Koninklijk Visio

Het Koninklijk Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op donderdag 19 januari een informatiebijeenkomst over de invloed van verlichting en contrast op het zicht. De bijeenkomst is gericht op mensen wiens zicht langzaam achteruit gaat en voor mensen die al slechtziend zijn. Dit meldt het Harener Weekblad.

Creativiteit en aanpassingsvermogen zijn sleutelbegrippen in een leven met een visuele beperking. Storingen in het gezichtsvermogen zijn normaal gesproken het gevolg van een oogaandoening of oogziekte, maar kan ook veroorzaakt worden door een storing in de hersenen. Bij de bijeenkomst wordt aan de aanwezigen uitgelegd wat de mogelijkheden zijn van verlichting, en de verschillenden soorten, sterkten en vormen van contrast en hoe dit gebruikt kan worden. Ook kunnen de gast zelf ervaren welke invloed goed licht heeft op bezigheden zoals tv kijken en lezen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 januari aan de Rijksstraatweg 61 in Haren. Het duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Voor meer informatie en het aanmelden voor de bijeenkomst, kan contact opgenomen worden via 088 – 585 70 00 of visioharen@visio.org.

Door: Redactie Nationale Zorggids