Ambulancepost in Bedum komt dichterbij

De realisatie van een ambulancepost in Bedum is onlangs een stap dichterbij gekomen. De Raad van State heeft namelijk alle bezwaren van tafel geveegd. Wethouden Johannes de Vries van de gemeente Bedum heeft de gemeente toegezegd om binnenkort om te tafel te gaan met AmbulanceZorg Groningen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

De plannen om een ambulancepost in Bedum te realiseren bestaan al twee jaar. Er bleek destijds tijdens een inloopbijeenkomst veel animo voor te bestaan onder de omwonenden, met uitzondering van één bezwaarmaker. Deze persoon werd in december definitief in het ongelijk gesteld.

De post in Bedum zal in de plaats komen van de post in Winsum, omdat de locatie aan de Sint Annerweg in Bedum beter aansluit op de responstijd van maximaal vijftien minuten in dat deel van de regio. Er zal één ambulance gestald worden in de post, maar of en wanneer de bouw begint is nog onduidelijk. Het vorige overleg met AmbulanceZorg Groningen vond twee jaar geleden plaats, en dus zal de gemeente opnieuw met hen in gesprek moeten gaan over dit onderwerp.

Woordvoerster Marieke Reinders van Ambulancezorg Groningen houdt ook nog een slag om de arm: “Het heeft allemaal vrij lang geduurd en inderdaad, de wereld is in de tussentijd veranderd. Laten we zeggen dat de mogelijkheid bestaat dat de post er komt. Het is mooi dat er groen licht is. Daarmee ligt alles open. Maar we zullen de plannen opnieuw moeten bekijken.”

Door: Redactie Nationale Zorggids