Logo_noordenveld

Inwoners van de gemeenten Leek, Marum en Noordenveld met een minimuminkomen kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten via ISD Noordenkwartier. Er kan gekozen worden uit een zorgverzekering bij Menzis of ZilverenKruis. Dat meldt de gemeente Noordenveld.

Inwoners die via de ISD Noordenkwartier een zorgverzekering afsluiten ontvangen een korting op de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Daarnaast sluiten inwoners automatisch het Gemeentepakket af. Dit Gemeentepakket is voor gratis. In het pakket is een aantal extra voorzieningen opgenomen dat vergoed wordt. Zo zijn er extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten en de eigen bijdragen voor WMO-maatwerkvoorzieningen zoals huishoudelijke hulp, vervoersvoorziening en begeleiding. Bij Menzis is tevens het eigen risico meeverzekerd in GarantVerzorgd 3.

Voor de verzekering van Menzis kunnen inwoners contact opnemen met de Overstapcoach Menzis. Deze geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80 op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur. Een overzicht van de vergoedingen van Menzis vindt u op de website www.gezondverzekerd.nl. Voor vragen over het pakket van ZilverenKruis kan men contact opnemen met hun klantenservice. Deze geeft eveneens persoonlijk advies en is telefonisch bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur via 071 751 00 33.

Aanmelden voor de collectieve zorgverzekering van Menzis kan via de website www.gezondverzekerd.nl of via de OverstapCoach van Menzis 088 222 40 80. De huidige verzekering wordt opgezegd en men is per 1 januari 2017 collectief verzekerd via Menzis. Aanmelding bij ZilverenKruis kan via aanmelden de website www.gezondverzekerd.nl of via de klantenservice van ZilverenKruis 071 751 00 33.

Door: Redactie Nationale Zorggids