Logo_haren

De gemeente Haren biedt in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis een collectieve zorgverzekering aan waar de gemeente aan meebetaalt. Zo blijft de ziektekostenpremie ook voor minima betaalbaar en zijn ook zij goed verzekerd. Dat meldt gemeente Haren.

Inwoners komen in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als zij een laag inkomen hebben. Dit betekent dat het netto gezamenlijk inkomen van de aanvragen en eventuele partner lager is dan de gestelde bedragen. Meer informatie over het maximum netto maandinkomen via de site van de gemeente Haren.

Deelnemers krijgen zes procent karting op de premie van de basisverzekering en negen procent op de aanvullende verzekering. Bovendien is het mogelijk om de eigen verzekering samen te stellen en te kiezen of men het eigen risico wil meeverzekeren.

Aanvragen van de verzekering kan via GezondVerzekerd.nl/menzis en kies de gemeente Haren. Telefonisch kan dit door te bellen met de OverstapCoach van Menzis. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80. Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur (lokaal tarief). Het is alleen mogelijk om over te stappen naar Menzis indien er geen betalingsachterstand is bij de huidige zorgverzekeraar. Overstappen kan tot en met 31 december 2016.

Door: Redactie Nationale Zorggids