Normal_rolstoel

De ouders van de 4 jaar oude Roos zijn vier weken geleden een inzamelingsactie begonnen. Roos lijdt aan een ernstige onbehandelbare vorm van epilepsie. Inmiddels hebben ze ruim drie kwart van het benodigde bedrag verzameld. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Roos heeft een onbehandelbare vorm van epilepsie, het Lennox-Gestautsyndroom, een ernstige vorm van de ziekte die begint op kinderleeftijd. Ze kan niet zelfstandig lopen en ook het lopen aan de hand van een volwassene geeft problemen. Vooral voor het vervoer stuiten de ouders op problemen. De rolstoel past niet in de auto en Roos zit in een regulier autostoeltje maar daar is ze eigenlijk uitgegroeid. Regelmatig krijgt ze epilepsieaanvallen die soms zeer ernstig zijn. Als een van haar ouders achter het stuur zit kunnen zij niks doen. “Bij een aanval hangt ze kwijlend en al voorover in de gordeltjes. Als ik zelf achter het stuur zit, kan ik niets doen” zegt moeder Iris.

Inmiddels heeft het jonge stel 15.600 euro van de benodigde 20.000 euro. De gemeente Zuidhorn helpt de ouders. Als de bus dit najaar komt, vergoedt de gemeente de kosten om de bus aan te passen. Meer informatie via: http://www.dreamordonate.nl/6338-een-rolstoelbus-voor-Roos

Door: Redactie Nationale Zorggids