Eerste lustrum Onderling Sterk Zuidhorn feestelijk ingeluid

De belangenvereniging Onderling Sterk Zuidhorn vierde afgelopen vrijdag haar eerste lustrum. De vereniging is vijf jaar geleden opgericht om op te komen voor mensen met een beperking. Dit meldt De Streekkrant.

Wim van Rijswijk van Onderling Sterk meldt dat vele genodigden gehoor hadden gegeven aan de uitnodiging. Zo waren er allerlei raadsleden, vertegenwoordigers van de gemeente, kerken, winkeliers en familieleden aanwezig. Er werd onder meer een presentatie gegeven van alle activiteiten, welke onder meer bestonden uit het plakken van felgekleurde stickers op de grijze lantaarnpalen en stoepen in de buurt. Uit de praktijk blijkt namelijk dat visueel gehandicapten deze lantaarnpalen zonder stickers zeer lastig kunnen zien, wat tot pijnlijke gevolgen kan leiden.

Andries Kroese van Zorgbelang Groningen gaf in zijn betoog aan dat een vereniging zoals Onderling Sterk zeer belangrijk is voor een gemeenschap. Wethouder Nederveen feliciteerde de leden met hun lustrum en stelde dat zij Zuidhorn goed op de kaart hebben gezet. Tot slot overhandigde hij een cadeau waarmee de leden van de vereniging een bezoek kunnen brengen aan de struisvogelboerderij in Boerakker.

Door: Redactie Nationale Zorggids