Normal_gehandicaptensport

Uniek Sporten, een initiatief van  Fonds Gehandicaptensport, heeft vorige week een website en app gelanceerd waarop mensen met een handicap kunnen zien waar zij kunnen sporten. De site en de app zijn beschikbaar voor de hele provincie Groningen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en paralympisch zeilster Sandra Nap namen de nieuwe hulpmiddelen officieel in gebruik tijdens de netwerkbijeenkomst 'Aangepast in Beweging!' Dat meldt de gemeente Zuidhorn.

Uniek Sporten laten zien welke mogelijkheden er op het gebied van sport of bewegen in de buurt beschikbaar zijn. Op de website en de app is het sportaanbod te vinden met filmpjes, locaties, aanvangstijden en contactpersonen. Verder kunnen gebruikers er terecht voor het laatste nieuws op het gebied van aangepast sporten en er is een agenda te vinden met lokale en landelijke evenementen. De informatie staat op www.unieksporten.nl; de app is te vinden in de App Store en via Google Play.

Gräper-van Koolwijk is blij met de komst van deze elektronische hulpmiddelen. Ze noemt het initiatief van Fonds Gehandicaptensport een belangrijke stap in het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om te sporten met een handicap in Nederland. Ook Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport, is blij met de lancering van de site en app in de regio Groningen. Er wordt onder meer samengewerkt met NOC*NSF en het landelijke programma Grenzeloos Actief. Het achterliggende doel is dat gehandicaptensport vanzelfsprekend wordt. "Pas als iedereen kan sporten en niemand buitenspel staat, is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen", aldus Boor.

Door: Redactie Nationale Zorggids