Normal_rolstoel

Visio Noord Nederland heeft meer geld nodig om cliëntenvervoer te kunnen blijven uitvoeren. Directeur Zorg en Dagbesteding Marie-José van den Driessche maakt zich grote zorgen over de zorg voor haar cliënten. Dat meldt RTV Drenthe.

De zorginstelling betaalt 3,5 ton uit eigen zak om cliëntenvervoer mogelijk te maken. Dat is nodig omdat de vergoeding van het Rijk voor dergelijk vervoer te laag is. Visio heeft vestigingen in Vries en Haren waar cliënten met meervoudige handicaps terecht kunnen voor dagbesteding.

De directeur vindt het onnodig dat de instelling zelf geld moet inleggen. Zij ziet die 3,5 ton liever besteed aan de zorg zelf. Visio heeft al van alles geprobeerd om het probleem op te kunnen lossen, maar de pogingen liepen tot nog toe op niets uit. Onlangs was Visio aanwezig bij een hoorzitting in de Tweede Kamer. Het is nu afwachten wat de politiek met de daar genoemde opmerkingen gaat doen. De maat is volgens Van den Driessche hoe dan ook meer dan vol. Volgens haar moet de overheid nu met geld komen, zodat de zorg voor de cliënten niet verloren gaat.

Door: Redactie Nationale Zorggids