Logo_logo_kentudezenog

Ze zijn gek van voetbal, slim en handig met de computer. 1 + 1 = 3, dachten zorgorganisatie ErvaarWerk en de voetbalverhalenwebsite Kent U Deze Nog? Jasper, Bas en Stefan - alledrie lichamelijk beperkt - helpen de site nu aan updates en verhalen.

Ineens was daar een mailtje, van ene Philip, de stiefbroer van oud-voetballer Pius Ikedia. Hij vroeg de mannen achter Kent U Deze Nog? - een website die onvergetelijke voetballers en nostalgische voetbalmomenten nieuw leven inblaast - of zíj misschien wisten waar Pius was.

‘Deze drie’ zijn Bas van der Laan (21) uit Haren en Stefan Koolhof (19) en Jasper Molanus (19) uit Scheemda. Koolhof en Molanus hebben een spierziekte die ze aan de rolstoel gekluisterd houdt, terwijl Van der Laan bij zijn geboorte een ernstige lichamelijke afwijking opliep. Hij heeft spasmen en zit ook in een rolstoel. Maar hoezeer ze lichamelijk ook problemen hebben, verstandelijk is er niets mis met het trio. En dat heeft lang niet iedereen door, zegt Van der Laan. ,,Ik heb een tweelingbroer die minder gehandicapt is dan ik. Als we samen ergens in de stad gaan eten vragen ze meestal aan hém wat ik wil eten, terwijl ik dat prima zelf kan vertellen. Dat soort dingen frustreren wel.’’
 
Kent U Deze Nog schat de kwaliteiten van de drie wél op waarde. Theodorie, een van de drijvende krachten achter de website, werkt daarnaast als begeleider bij ErvaarWerk. Die organisatie helpt mensen met een arbeidsbeperking aan werk. Zo was er snel een match met de drie voetballiefhebbers.