Normal_muntgeld

Welgeteld euro 20.537 werd er in november aan verschillende goede doelen geschonken door Stichting STAR van R.K.S.V. Albertus Magnus. Dit geld ging naar verschillende goede doelen, waarvan de meeste in Groningen. 

Stichting STAR is de goede doelen stichting van studentenvereniging R.K.S.V. Albertus Magnus. In 2013 is de stichting opgericht met als doel de kloof tussen de studenten van Albertus en de hulpbehoevenden in Groningen te verkleinen. Zeven leden van Albertus nemen zitting in het bestuur van STAR en organiseren allerlei activiteiten om geld op te halen voor het goede doel. Alle acties en donaties van november tezamen zorgen voor het enorme bedrag.
 
Om te beginnen stonden de eerstejaars van Albertus in verschillende supermarkten om producten voor de Voedselbank binnen te slepen. Dit leverde in totaal €8.500,- aan producten op. Vervolgens hebben alle eerstejaarsclubs met een pepernotenactie €1.800,- opgehaald voor Make A Wish Groningen. Ze gingen hiervoor de straat op om zakjes pepernoten te verkopen.
 
Daarnaast doneren veel leden van Albertus geld aan Stichting STAR in de vorm van één of meerdere biertjes. Eén biertje op de sociëteit kost €0,90. Mede hierdoor konden in november twee donaties worden gedaan. Er ging €4.000,- naar het Odensehuis, een inloophuis in Groningen voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Bovendien werd er ook nog €3.000,- gedoneerd aan Stichting Groningen Verwelkomt. Deze stichting heeft als doel dat vluchtelingen zich welkom en thuis voelen in Groningen.