Normal_marjan

De documentaire ‘Toon maakt de muziek’ van Thuiszorg Dichtbij/Coöperatie Dichtbij is genomineerd voor de Beste Groninger Film 2018 in de categorie beste non-fictie! De film is geregisseerd door Ronald Pras en gaat over Marjan Reckers die in 2010 de diagnose ALS kreeg. De documentaire zal eenmalig worden vertoond op OOG TV, het lokale mediaplatform in Groningen, op 12, 10 of 26 januari om 20:00 uur (exacte datum wordt nog bekend gemaakt). De uiteindelijke prijsuitreiking is op zaterdagavond 2 februari om 20:00 uur, tijdens het IFFR in Groningen, en wordt live uitgezonden op OOG TV.

Toon maakt de muziek

Marjan kreeg in de 2010 de diagnose ALS. Ze kan niet meer spreken door de gevolgen van de ziekte, maar is door haar spraakcomputer en haar ogen goed in staat te communiceren. Via de documentaire wil zij laten zien hoe het is om ALS te hebben en waar je als zorgprofessional rekening mee moet houden. Voor de documentaire is Marjan onder andere gevolgd naar het concert van Douwe Bob, waar ze groot fan van is. Toon maakt de muziek is geregisseerd door Ronald Pras in opdracht van Thuiszorg Dichtbij/Coöperatie Dichtbij.

Meer informatie: https://www.cooperatiedichtbij.nl/2019/01/04/toon-maakt-de-muziek-genomineerd-voor-beste-groninger-film-2018/

(Dit is een advertorial van Thuiszorg Dichtbij/Coöperatie Dichtbij)