Normal_ouderen_4

Vrijdag 7 oktober aanstaande is het Nationale Ouderendag. Op die dag trekken jongeren en ouderen met elkaar op om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. In Haren zijn vrijwilligers druk in de weer om deze dag te organiseren. Dat meldt het Harener Weekblad.

Aan de hand van wensen van ouderen worden de juiste vrijwilligers gekoppeld die op 7 oktober de desbetreffende oudere een plezier kunnen doen. In en om Haren zijn daarom kaarten geplaatst waar iedereen een wens kan invullen van een oudere. Vorig jaar zijn er in het dorp op die manier 25 wensen in vervulling gegaan en dat aantal hoopt de organisatie dit jaar te verdubbelen.

De wensen kunnen nog tot 24 september worden ingezonden. Behalve via de wenskaarten kunnen verzoeken ook telefonisch worden gemeld via telefoonnummer 050 820 06 72 of per mail via haren@nationaleouderendag.nl. Dit mailadres is ook bedoeld voor bedrijven die zich willen aanmelden voor sponsoring. Overige informatie over de Nationale Ouderendag in Haren is te vinden op de speciale website: www.haren.nationaleouderendag.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids