Woensdag 14 september Parkinson Café Groningen

Woensdag 14 september vindt er een Parkinson Café Groningen plaats in het Grand Café in Maartenshof van Zorggroep Groningen. Het thema van het Café is ‘Visuele stoornissen bij Parkinson, wat kan Visio voor u betekenen’. Als gastspreker komt Rens de Vries-Bruning vertellen over wat Visio kan betekenen voor mensen met een visuele beperking. Dit meldt Zorggroep Groningen.

Het Parkinson Café Groningen wordt georganiseerd door een aantal zorgverleners die betrokken is bij Parkinsonzorg en een tweetal contactpersonen van de Parkinson Vereniging. Allemaal zien zij in dat er een grote behoefte is aan een Café in de regio Groningen. Contact met lotgenoten en gezelligheid is het hoofddoel van het Parkinson Café Groningen. Daarnaast spelen informatie uitwisselen over de ziekte en tips delen met elkaar een grote rol. Op 14 maart 2012 werd het Parkinson Café Groningen in Maartenshof officieel geopend. De grote opkomsten van bezoekers bij de Parkinson Cafés maken duidelijk dat er in een maatschappelijke behoefte wordt voorzien.

Voor meer informatie over het programma van een Parkinson Café in Groningen of elders, kan gekeken worden op www.parkinon-vereniging.nl/wat-wij-doen/regionale-activiteiten/parkinson-cafes of gemaild worden naar parkinsoncafegroningen@hotmail.com. Toegang tot een bijeenkomst kost twee euro, inclusief koffie of thee. Het Café vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het Grand Café van Maartenshof in Groningen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 050 - 535 41 63.

Door: Redactie Nationale Zorggids