Normal_rollator_2

Zorgcentrum De Wierde in Grijpskerk kan naar alle waarschijnlijkheid gewoon open blijven. Met de plannen voor de komst van een multifunctioneel centrum in het gebouw ging de gemeente Zuidhorn onlangs unaniem akkoord. Dat meldt RTV Noord.

Zonnehuisgroep Noord had plannen om het woonzorgcentrum in 2019 te sluiten. Maar met de komst van een multifunctioneel centrum kan De Wierde volgens het College van B&W gewoon blijven bestaan.

Dat er een akkoord is bereikt, is mede te danken aan de VVD. De partij wilde De Wierde niet sluiten, maar vond dat het raadsvoorstel te veel onzekerheden kende en dat er veel vragen onbeantwoord zouden blijven. Er werd om een uitstel gevraagd, maar uiteindelijk ging de partij toch akkoord met de plannen voor een MFC.

Er zijn echter ook plannen van onder meer Dorpsbelangen Grijpskerk om het zorgcentrum per 1 januari 2017 zelfstandig te laten voortgaan onder een nieuwe zorgaanbieder. Het doorvoeren van een multifunctioneel centrum in De Wierde zal daarom snel moeten gebeuren.

Door: Redactie Nationale Zorggids