Normal_mantelzorg

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde (HSSM-gemeenten) besteden dit jaar veel aandacht aan de Dag van de Mantelzorg. Op 10 november zetten zij mantelzorgers in het zonnetje en er wordt een feestavond georganiseerd. Dat meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer. 

De drie gemeenten gaan zogenaamde complimentjes uitdelen aan mantelzorgers. Onder mantelzorgers verstaan de gemeenten mensen van 15 jaar en ouder die minimaal acht uur per week gedurende drie maanden zorg bieden aan een naaste in een van de drie gemeenten.

Mensen die voor het mantelzorgcompliment in aanraking willen komen, kunnen voor 1 november contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg. In het gesprek met een medewerker wordt beoordeeld of er aan de criteria wordt voldaan. Per zorgvrager deelt de gemeente maximaal een mantelzorgcompliment uit. Mantelzorgers die het compliment in 2015 hebben ontvangen, hoeven zich niet opnieuw aan te melden, tenzij de situatie is veranderd, bijvoorbeeld wanneer niet meer aan de criteria wordt voldaan of wanneer mensen geen mantelzorger meer zijn.

Naast de complimentjes staat de Dag van de Mantelzorg ook in het teken van een feestavond voor alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren. Vanaf 19.15 uur zijn zij welkom in theater het Kielzog in Hoogezand. Aanmelden voor deze avond kan tot 3 november.

Opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kan via telefoonnummer 0598-364900 of per mail naar steunpuntmantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl. Het Steunpunt in Slochteren is op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur te bereiken via telefoonnummer 0598-425555 of per mail via sociaalteam@slochteren.nl. Daarnaast is meer informatie te vinden op de websites van beide steunpunten: www.kwartierzorgenwelzijn.nl en www.slochteren.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids