Zorgcentrum De Wierde in Grijpskerk blijft open

Ondanks de eerdere dreigingen blijft zorgcentrum De Wierde in Grijpskerk definitief toch open. Vanaf 1 januari 2017 zal de zorg niet langer verleend worden door Zonnehuisgroep Noord, maar door de Nederlandse Coöperatie van Zorginstanties (NNCZ). Dit meldt RTV Noord.

De NNCZ zal samen met dorpscoöperatie De Nieuwe Wierde het zorgcomplex gaan exploiteren. Voor het zover komt moet de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) nog toestemming verlenen, maar voorzitter Joke Kraakman van De Nieuwe Wierde verwacht daar geen problemen mee.

Zonnehuisgroep Noord maakt in februari van dit jaar nog bekend dat De Wierde per 31 december 2018 zou gaan sluiten. Deze sluiting zou noodzakelijk zijn om de Zonnehuisgroep weer financieel overeind te helpen. Voor de zestig bewoners zou in het geval van een sluiting een nieuw onderkomen gevonden moeten worden.

Echter, vanaf het begin van de eerste mededeling stuitte het besluit op verzet van zowel de cliëntenraad, de medewerkers van De Wierde en de inwoners van Grijpskerk en omgeving. Onder andere in samenwerking met de gemeente Zuidhorn werd er alles aan gedaan om de sluiting te voorkomen. Een van de voorwaarden om daar een financieel gezond fundament onder te leggen was het plaats bieden aan het nieuwe multifunctionele centrum van Grijpskerk in het complex De Wierde. De gemeenteraad heeft met dit plannen twee maanden geleden ingestemd.

Door: Redactie Nationale Zorggids