Gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond waarderen mantelzorgers

Graag bieden de vier gemeenten haar mantelzorgers een blijk van waardering aan in de vorm van een Iris-cheque ter waarde van 50 euro. Dit betreft een proef in het jaar 2016. Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt mantelzorg ontvangen de waardebon automatisch rond de Dag van de Mantelzorg (10 november 2016). Wie nog niet bekend is bij het Steunpunt kan zich aanmelden tot uiterlijk 1 december. Deze mensen ontvangen de Iris-cheque dan ook dit jaar. Dit meldt de gemeente Bedum.

Gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond

Aanmelden kan bij het Steunpunt Mantelzorg De Marne, Winsum, Eemsmond (MJD). Deze steunpunten zijn bereikbaar via 06 - 488 74 339 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) of door te mailen naar m.blom@mjd.

Inloopspreekuren zijn op de volgende locaties en tijdstippen:

  • Eemsmond: maandag 10.00 tot 11.00 uur, Werk op Maat, Industrieweg 9, Uithuizen
  • Winsum: dinsdag 10.00 tot 11.00 uur, De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum
  • De Marne: woensdag 10.00 tot 11.00 uur, gemeentehuis, R. Ritzemastraat 2, Leens

Gemeente Bedum

In de Meenschaar (tafel in de Bibliotheek) in het formulier te vinden waarmee een mantelzorger zich kan aanmelden. Dit formulier kan kosteloos worden opgestuurd. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met het Steunpunt mantelzorg door te bellen naar 050 – 30 144 65. Ook is het formulier te vinden op de website www.welzijnbedum.nl.

De waarde-cheque is één van de manieren, waarop de samenwerkende gemeenten mantelzorgers willen ondersteunen. Voor overige ondersteuning kunnen mantelzorgers terecht bij het Steunpunt in de eigen gemeente.

Door: Redactie Nationale Zorggids