Wensambulance vervult laatste wens 64 ernstig zieke mensen

De vrijwilligers van de Wensambulance Noord-Nederland hebben het afgelopen jaar 64 wensen van ernstig zieke mensen in vervulling gebracht. In totaal zijn er zelfs 75 wensen voorbereid, maar enkele konden niet doorgaan wegens een verslechterde gezondheid, aldus coördinator Jolande de Jong. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De Jong laat weten dat de naamsbekendheid van De Wensambulance toeneemt, wat leidt tot een toename van het aantal aanvragen. “De wensen zijn vaak eenvoudig, maar zonder begeleiding van een professioneel zorgteam met een eigen ambulance niet uitvoerbaar”. Deze begeleiding is in handen van onder andere ambulancemedewerkers en verpleegkundigen uit de drie noordelijke provincies. Zij doen dat in hun vrije tijd en op vrijwillige basis. Sinds de eerste wens die in vervulling is gegaan, heeft De Wensambulance al bijna driehonderd zieke mensen geholpen met het in vervulling gaan van hun laatste wensen.

De stichting leeft op giften en donaties, en De Jong hoopt dat er binnenkort een tweede ambulance kan worden aangeschaft zodat er meer wensen in Friesland in vervulling kunnen gaan. Zo hebben de Leeuwarder Piraten kort geleden geld ingezameld door middel van een marathonuitzending.

Door: Redactie Nationale Zorggids