Normal_bloeddruk

Op woensdag 1 februari houden de Vegro Thuiszorgwinkels in en om Groningen hun maandelijkse gratis test om de bloeddruk te laten opmeten. Met die test kan de gezondheid van het lichaam worden vastgesteld. Dat meldt Het Streekblad.

In de stad Groningen, Leek, Winschoten en Stadskanaal kunnen mensen woensdag 1 februari tussen 10.00 en 15.00 uur binnenlopen bij Vegro om hun bloeddruk te laten testen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bloeddruk zegt vooral iets over de conditie. Daarom wordt aangeraden de bloeddruk regelmatig te laten controleren. Dat kan niet alleen in een van de Thuiszorgwinkels van Vegro, mensen kunnen bij de vestigingen ook hulpmiddelen verkrijgen om zelfstandig hun gezondheid te testen. Bij deze testen, evenals de testen die in de winkels worden uitgevoerd, kunnen de medewerkers van Vegro geen medisch advies geven. Indien er uit de test afwijkende waarden worden gevonden, wordt mensen verzocht een afspraak te maken met de huisarts.

Meer informatie over de gratis bloeddruktest is te vinden op www.vegro.info. Daarnaast kan er gratis per telefoon contact worden opgenomen via 0800–2887766.

Door: Redactie Nationale Zorggids