Dansen houdt Drentse ouderen jong

Choreograaf Janneke Bruggink wil laten zien dat ouderen ook kunnen en willen dansen. Om die reden betrekt ze voor twee maanden een ruimte in het woonzorgcomplex Mozaïek in Zuidlaren. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Ze gaat samen met de bewoners, evenals ouderen en jongeren in de buurt bezig om een dansvoorstelling voor te bereiden. Deze productie is onderdeel van het provinciale project Gekleurd Grijs, welke senioren motiveert om mee te doen aan kunstzinnige en culturele activiteiten.

Bruggink wil eerst verhalen horen van de senioren in Zuidlaren en hun bewegingen bestuderen. Aan de hand daarvan kan ze een presentatie maken, waarin jongeren uit Tynaarlo samen met ouderen gaan dansen. Ouderen die niet willen dansen, kunnen op andere manieren helpen met de productie.

Het eindresultaat zal opgevoerd worden op diverse plaatsen in Drenthe, waaronder het Gekleurd Grijs Festival. Dit festival wordt op 21 april in Emmen gehouden, en zal onder meer aandacht hebben voor twee kunstenaars die met ouderen werken aan een beeldend kunstproject.

Door: Redactie Nationale Zorggids